понедельник, 6 сентября 2021 г.

Kolm põnevat IT-lahendus

 Selles bloogis tahaksin natuke jutustada minu arvamuses kolm põnevadest IT-lahendustest perioodil 1980-2010.

1985. Ilmub Windows 1.0

Microsoft Windows on tänapäeval teatud kui kõige populaarsem operatsioonisüsteem, mis funktsioneerib, arendab ning uuendab juba 36 aastat. Microsoft Windows’i ajalugu algab 1985 aastast, kui ilmub Windows 1.0. Windows 1.0 oli Microsofti esimene graafiline kasutajaliides personaalarvutiplatvormile. See lasti välja 20. novembril 1985. Versiooni 1.0 ei avalikustatud tõsise programmeerimisvea tõttu. Windows 1.0 programmid võivad avada MS-DOS-i funktsioonidele ja GUI-programme käivitatakse .exe-failidest nagu MS-DOS-i programme, mis oli sel ajal saavutus. On põnev, et Windows 1.0 on tänapäeval ka olemas.

2005. YouTube’i tekkimine

Üks olulistest sündmustest ning IT-lahendustes interneti ajaloos oli YouTube’i ilmumine. YouTube on veebiportaal, mille kasutajad saavad videoid üles laadida, jagada ja vaadata. YouTube'i asutasid 2005. aasta veebruaris kolm endist PayPali töötajat. Tänapäeval seda platvorm kasutab umbes paar miljardit inimest kogu maailmast. 

1990+. Küberkaitse areng ja ilmumine

Kui 1990. aastade jooksul luuakse esimist viirusit, tekkis küsimus sellest, kuidas oma andmed nettis kaitsta. 1990ndatel asutas Ameerika Ühendriigid infoturbeuuringute konsortsiumi, mis töötas välja ettepaneku küberkuritegevuse ja terrorismi vastase rahvusvahelise konventsiooni kohta. 1997. aasta septembris avaldati RFC 2196, mis andis juhiseid arvutikindlustuspoliitika väljatöötamiseks Interneti -kogukonnas. 2014. aastal asutas Euroopa Telekommunikatsiooni Standardiinstituut (ETSI) küberturvalisuse tehnilise komitee, mis vastutab küberjulgeoleku rahvusvahelise standardimise eest.

Allikad: 

https://www.infosecurity-magazine.com/opinions/the-history-of-cybersecurity/

https://www.cs.umd.edu/hcil/muiseum/systems/win1.html

https://et.m.wikipedia.org/wiki/YouTube


Комментариев нет:

Отправить комментарий