понедельник, 20 сентября 2021 г.

Uue meedia mõju traditsioonilisele

 On tuntud fakt, et traditsiooniline meedia jälgib uut meediat, nagu see veebis ilmub, ja see ka töötab vastupidises suunas. Sellest ka ilmub küsimus, kuidas mõjutab ajakirjandusstandardeid muutuv meediakeskkond, kus veebimeedia ja sotsiaalmeedia mängivad üha suuremat rolli?

Avalikkus saab nüüd uudiseid ja teavet tarbida mitmel platvormil ja kohe, kui see juhtub. Meie nõudmine teada saada, mis uudistes praegu toimub, teeb uudisteväljaannete jaoks sotsiaalmeediasse postitamise ülioluliseks - kuid alati ei jõua uudised esimesena ametlikule allikale. Nagu oleme näinud otseürituste (sport ja meelelahutus), loodusõnnetuste ja poliitiliste teadaannete puhul, võimaldavad sotsiaalmeedia platvormid nagu Twitter ja Facebook avalikkusel uudistele kaasa aidata ja neid kontrollida, jõudes reaalajas häälestatud publikuni, sageli kiiremini kui ühelgi traditsioonilisel uudisteväljaandel on aega lugu avaldada.

Võib -olla on sotsiaalmeedia suurim mõju traditsioonilisele meediale ja sisule see, et nüüd tunnevad kõik, et neil on hääl. Kas Facebooki, Periscope'i, Snapchati või Mediumi kaudu on sotsiaalmeedia pakkunud avaliku foorumi kõigile, kellel on oma arvamus. Kuigi see on loonud valdavalt küllastunud sotsiaalse õhkkonna, on see toonud kaasa ka tõelise häälte ja mõjutajate laine sotsiaalsetes valdkondades.

Lõpuks on sotsiaalmeedia lihtne vahend artikli ulatuse suurendamiseks. Lihtsalt säutsudes või postitades loole lingi, võib see sõltuvalt jälgijate arvust jõuda sadade kuni tuhandete uute silmamunadeni ning tõenäoliselt julgustate ka teisi artikleid jagama, jõudes ka nende jälgijateni.

Kokkuvõtteks saab öelda, et sotsiaalmeedia on traditsioonilist meediat täiustanud mitmel viisil ja tegelikult käivad need kaks praegu käsikäes. Kaaludes oma brändi jaoks traditsioonilisi meediastrateegiaid, mõelge, kuidas saaks sotsiaalmeediat loomingulisemaks ja lõppkokkuvõttes edukaks kampaaniaks lisada, ning hoidke sõrme muutuva meediatööstuse pulsil ja sellel, kuidas sotsiaalne osa mängib seda.

Комментариев нет:

Отправить комментарий